Történetünk

VERONILLA STÚDIÓ

Üdvözlöm, üdvözöllek a Veronilla Stúdió honlapján! Dévényi Judit vagyok a Stúdió vezetője és alapítója. A Stúdió 2008-ban kezdte meg működését. Eleinte zenés, majd később kabaré estekkel szórakoztattuk közönségünket. 2011-ben mutattuk be első egész estés színdarabunkat, Marth P. Ildikó Kukásguru c. bohózatát. Az előadás nagy sikerére való tekintettel, beneveztünk a Fringe fesztiválra. A Thália színházban bemutatott darabbal 2. helyezést értünk el! A következő évtől mesejátékokkal is bővítettük repertoárunkat. Fellépéseink helyszínei között szerepelt több vidéki illetve határon túli város is. Minden évben vállalunk jótékonysági rendezvényeken való szereplést, ezzel segítve beteg gyermekeket, felnőtteket, véradókat ill. különböző egyesületeket. 2013-ban a Stúdió 5. születésnapján egy egész napos, vetélkedőkkel, divatbemutatóval, musical, kabaré és operett esttel készültünk. Következő évben Ifjúságért díjat vehettem át, kulturális tevékenykedésem elismeréséül. 2015-ben az Angol -Magyar internetes rádió munkatársaként is dolgoztam. Szervezésemben és lebonyolításommal  indult el az első internetes Ki mit tud, aminek gálaműsorát az Örkényi Pálóczy kastélyban rendeztem meg. A fellépők az ország minden tájáról és külföldről is érkeztek.  Több mesejáték és színdarab után, 2018-ban a stúdió 10. születésnapján, egy általam írt és rendezett darabbal készültünk. A férjem barátnője, a férjed barátnője c. 2 felvonásos vígjáték nagy sikert aratott! Januártól országos bemutatóra készülünk vele.

2015.-ben indult Csepeli gyermek csoportunk, több versenyen vett részt, ahol kivétel nélkül mindig nagyon szép eredményt értek el. Több I. II. III. helyezést és különdíjakat tudhatunk magunkénak. Célom, hogy egészséges önbizalommal bíró, kreatív, az élet több területére nyitott növendékek kerüljenek ki a csoportból. A szókincs, beszédkészség a kommunikáció fejlesztése, mindez játékos formában.  

Minden évben színdarabbal készülnek az évadzáró vizsgára a növendékek. 2018-ban nagy sikerrel mutatták be az UGRIBUGRI Pillangók c. darabot, melynek írója és rendezője magam voltam, zeneszerzője pedig Szántó Károly volt.

Több verseny, rendezvény megálmodása, szervezése, rendezése, lebonyolítása kapcsolódik nevünkhöz!

Többek között:  Zenés irodalmi teaház

Nosztalgia kávéház 

Monológok Viadala versenyek

Ki mit tud? (Iskolai illetve internetes szervezés, lebonyolítás)

Gyermek fotó verseny, kiállítás

Háziasszonyok főző versenye

Ecsetforgatók versengése